Lifestyle

Uită de Pronto! Cu ce să ștergi praful ca să nu se mai depună pe mobilă. Spray natural simplu de făcut, parfumează toată casa


Toate gospodinele își doresc să aibă casa mereu curată, în special, mobila. Acesta este locul unde se adună cel mai mult praf și cel mai rapid. Dar există soluții pentru a scăpa de paful din casă. Este un spary natural, care se face foarte simplu și cu produse ieftine.

Cum să ții departe praful de pe mobilă

Toate femeile doresc să aibă o casă mereu curată, în special, mobila, deaorece aceasta atrage cel mai mult praf. Soluția este folosirea unui spray adecvat care elimină praful și, de asemenea, previne depunerea acestuia. Atunci când ne apucăm de curățenie, această activitate poate dura foarte mult, mai ales șergerea prafului. Dar poți menține mobila cât mai curată și praful să nu se mai depună atât de repede.

Cu siguranță, spray-urile anti-praf din comerț, sunt eficiente, dar sunt pline de substanțe toxice. Dar nu este o problemă, pentru că există și soluții naturale pe care le poți face în casă și cu igrediente ieftine. Cu acest spray natural, ștergerea prafului va devenit o activitatea mult mai ușoară pentru tine.

Soluție naturală pentru ștergerea prafului

Ai nevoie doar de puțină apă, mai exact un pahar, patru linguri de oțet alb, două linguri de ulei de măsline și 10-15 picături de ulei esențial de lemongrass.

Otetul alb este detergentul multifunctional prin excelenta, uleiul de măsline previne depunerea prafului, în timp ce lemongrass-ul este un antibacterian puternic care respinge insectele și are și un miros plăcut.

De asemenea, poți înlocui uleiul esențial de lemongrass cu ulei esențial de lămâie, de lavandă, de mentă, de scorțișoară sau cu ulei esențial de portocală.

Cum se face

Pune toate ingredientele într-o sticlă de pulverizare, apoi agită bine pentru a amesteca produsele. Nu uita să agiți flaconul înainte de fiecare utilizare.

Pulverizează pe suprafața de mobilă sau pe o cârpă din microfibră, iar ultimul pas este să îndepărtezi praful cu o cârpă.

Alte soluții pentrui ștergerea prafului

Pentru a șterge mobila și pentru a preveni depunerea prafului, poți folosi și alte soluții și ingrediente simple, disponibile în majoritatea caselo.

Soluție cu apă și oțet

Ingrediente: 1 parte oțet alb și 1 parte apă.

Pulverizați amestecul pe o cârpă din microfibră și ștergeți mobila. Oțetul ajută la eliminarea prafului și are un efect antistatic, reducând acumularea ulterioară a prafului.

Soluție cu ulei de măsline și lămâie

Ingrediente: 2 părți ulei de măsline și 1 parte suc de lămâie.

Amestecați ingredientele și aplicați o cantitate mică pe o cârpă din microfibră. Ștergeți mobila, lăsând un strat subțire care va ajuta la protejarea suprafeței și la prevenirea depunerii prafului.

Soluție cu glicerină

Ingrediente: 1 linguriță de glicerină în 500 ml de apă.

Pulverizați amestecul pe o cârpă din microfibră și ștergeți mobila. Glicerina creează un strat protector care reduce aderența prafului.

Pentru a preveni acumularea prafului este indicat să ștergi mobila cel puțin o dată pe săptămână.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button