Tehnologie

Trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Detaliul la care trebuie să fii atent


Sunt din ce în ce mai multe situațiile în care posesorii de telefoane mobile cad victimă unor noi forme de spam sau fraudă. În acest sens, au apărut și o serie de trucuri care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă, accentuând și detaliul la care trebuie să fii atent.

În ultima vreme s-au inmulțit spamurile și frauda pe telefoanele mobile

Deși producătorii de terminale smart se laudă cu implementarea unor soluții viabile de securitate, cele mai recente rapoarte arată că 28% dintre apelurile necunoscute au fost spam sau fraudă și că 16% dintre consumatori au fost victime ale escrocheriilor telefonice, doar în 2023, iar numărul va crește în acest an.

Hiya, lider global în domeniul securității vocale, a publicat raportul „2024 State of the Call”, un studiu global al tendințelor care modelează industria apelurilor vocale.

Trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Detaliul la care trebuie să fii atent

O concluzie cheie a raportului este că, în timp ce consumatorii și întreprinderile continuă să acorde prioritate apelurilor vocale, fraudele telefonice și spam-ul sunt în creștere, iar utilizatorii de telefonie plătesc pentru aceasta.

Spam-ul și apelurile frauduloase reprezintă o problemă majoră

O altă concluzie a acestui raport este că spam-ul și apelurile frauduloase reprezintă o problemă majoră care se înrăutățește, iar costul financiar al spam-ului și al apelurilor frauduloase este, de asemenea, în creștere.

Compania mai trege un semnal de alarmă, precizând că întreprinderile raportează, de asemenea, preocupări din ce în ce mai mari cu privire la amenințarea pe care apelurile frauduloase.

Din păcate, deși protecția apelurilor este  importantă, în special pentru întreprinderi, soluțiile de identificare și stopare a fenomenului, sunt relativ puține, mai ales când vorbim despre apelurile de la un număr necunoscut.

Trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Detaliul la care trebuie să fii atent

Dar, deși se caută soluții oficiale, pe internet au apărut tot felul de tutoriale care prezintă trucuri care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Unele dintre ele funcționează, pe când altele sunt doar o altă formă de a atrage atenția și de a câștiga vizibilitate de pe urma celor care sunt într-o astfel de situație, și în căutarea disperată de soluții.

Trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă

În mai multe rânduri primim un apel pe telefon de la un număr necunoscut, iar prima impresie este să răspundem. Nu știi niciodată cine poate suna, chiar dacă nu face parte din lista de numere de telefon. Dar odată ce am răspuns, s-ar putea să regretăm că am făcut-o, deoarece ne aflăm într-o situație complicată.

Această preocupare de a nu dori să sunăm acea persoană sau acea opțiune care ar putea sfârși prin a fi cea care face diferența este ceea ce va face din această persoană ceva ce va deveni cu adevărat esențial. Să știm dacă avem de-a face cu un spam sau cu o fraudă sau dacă este un apel real este ceva ce trebuie să știm.

Abia în acest moment putem începe să ne gândim cum să acționăm în fața oricăreia dintre aceste posibilități. În teorie, apelurile spam ar trebui să fie interzise prin lege, dar ele continuă să fie, o realitate care ne va însoți în numeroase ocazii. Așadar, nu le putem exclude.

Trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Detaliul la care trebuie să fii atent

Dar, fără a minimaliza fenomentul, iată care este trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Acest truc vă va ajuta să știți dacă este un apel, un spam sau o fraudă Google My Business este locul în care se află toate companiile din lume.

Puteți căuta acel număr care vă sună pentru a ști în orice moment dacă este vorba de spam, fraudă sau dacă este o companie pe care ați contactat-o și așteptați un răspuns important din partea ei.

Telefoanele Android au posibilitatea de a aplica un filtru pentru apelurie spam sau fraudă

Odată ce știi acest truc, vei știi cum blochezi spam-ul și apelurile nedorite pe Android. Acest truc simplu îți permite să pui capăt o dată pentru totdeauna companiilor pentru care nu ți-ai dat autorizația. Vei putea obține ceea ce aveți cu adevărat nevoie fără a fi nevoit să faci nimic altceva decât să schimbi setările telefonului. Urmează acești pași:

  • Deschide aplicația ‘Telefon’. Trebuie să o avem vizibilă în caseta de aplicații sau în setări.
  • Caută opțiunea ‘More options’, reprezentată de trei puncte verticale.
  • Click cu degetul pe ‘Settings’, iar apoi pe ‘Caller ID and spam’.
  • Verifică dacă opțiunea ‘View caller ID’ este activă.
  • Activează în acest moment opțiunea ‘Filtrează apelurile spam’

Trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă. Detaliul la care trebuie să fii atent

În acest fel, telefonul însuși este cel care realizează acel filtru care ne împiedică să pierdem timp să ridicăm receptorul sau să căutăm de unde provine acel număr, și în acest mod simplu ne vom proteja telefonul.

Astfel, folosind trucul care îți arată clar dacă apelul primit pe telefon este spam sau fraudă, vei pune capăt apelurilor spam care sunt deosebit de enervante și care nu oferă absolut nimic. Fraudele în care putem cădea se vor reduce, și este o chestiune de a ne pregăti telefonul și de a investi ceva timp într-un truc care chiar funcționează.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button