Lifestyle

Testul de inteligență al începutului de vară. Toți văd familia care se relaxează în pădure, nu și intrusul în 5 secunde


Începem ziua de joi cu un test de inteligență interesant care îți va atenția la încercare. Pare ușor la prima vedere, dar este nevoie de multă concentrare pentru a descoperi omul de zăpadă din imagine.

Doar 2% dintre oameni pot rezolva testul în 15 secunde

Găsirea de obiecte ascunse în puzzle-uri imagine sau iluzii optice este o modalitate excelentă de a oferi creierului o provocare. Poate că aveți deja o idee destul de bună despre cum funcționează mintea dumneavoastră sub presiune, dar un astfel de test poate fi o confirmare.

În acest puzzle, veți vedea patru oameni care se bucură de camping în mediul rural. Există șezlonguri, o rulotă, un hamac, o masă de picnic și o mulțime de copaci. Dar poți să vezi omul de zăpadă ascuns din imagine?

Nu este vorba doar despre cât de atent ești la cele mai mici detalii, cu toate că este un criteriu important, ci despre modul în care creierul tău poate identifica și procesa ceva ciudat într-o scenă obișnuită.

Deși provocarea poate părea ușoară, poate fi mult mai grea decât credeai. Nu rezolvarea testului este cea mai grea parte, ci rezolvarea lui în doar 15 secunde. Poza completă o găsiți în galeria foto de mai sus. L-ai găsit încă? Dacă încă nu, privește imaginea de mai jos:

Dacă te uiți lângă masa de picnic, s-ar putea să vezi două mese mici, portocalii. În fața acestuia se află pregătit locul pentru focul de tabără. Acum, aruncați o privire la fiecare piatră de lângă acesta. Există unul care arată ca un om de zăpadă cu pălăria pe el. L-ai găsit acum?

Unde se afla omul de zăpadă

Unde se afla omul de zăpadă

Ce sunt iluziile optice?

Uneori, ochii tăi văd lucruri pe care creierul tău nu le înțelege. Acestea sunt iluzii optice – imagini care joacă feste cu ochii tăi și îți încurcă creierul. Pe lângă faptul că sunt distractive, iluziile optice ne ajută să înțelegem mai bine vederea și să demonstrăm legătura strânsă dintre ochi și creier.

Oamenii de știință au studiat iluziile optice și încă nu înțeleg complet sau nu sunt de acord cu privire la modul în care funcționează.

Cu toate acestea, mulți oameni de știință cred că unele iluzii optice sunt cauzate atunci când informațiile preluate de ochii noștri intră în conflict cu modul în care creierul nostru interpretează aceste informații.

Creierul nu poate înțelege ceea ce văd ochii, așa că se întoarce la experiența anterioară. Transformă necunoscutul în ceva familiar.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button