Lifestyle

Stropește trandafirii trandafirii cu acest amestec banal și vor înflori spectaculos vara aceasta, chiar dacă s-au ofilit


În timpul sezonului de înflorire, plantele au nevoie de nutrienți esențiali pentru a le ajuta să crească și să înflorească. De aceea, îți dezvăluim îngrășământul simplu, realizat dintr-un singur ingredient din bucătărie, pe care grădinarii cu experineță îl folosesc pentru a reînvia trandafirii în cel mai scurt timp.

Cu ce să stropești trandafirii ca să înflorească spectaculos

Este vorba despre un ingrediente banal, pe care toată lumea îl are în bucătărie: cartoful. Această legumă este plină de nutrienți esențiali care ajută trandafirii să înflorească și este foarte eficientă ca îngrășământ.

Grădinarii experți recomandă să păstrați coaja cartofilor, deoarece aceste resturi de bucătărie sunt pline de nutrienți esențiali, cum ar fi potasiu, fosfor, azot și amidon.

Cum să faci compost de cartofi pentru trandafiri?

Ingrediente:

Preparare și mod de folosire:

Taie în bucăți mici cojile cartofilor și pune-le într-o oală cu 1 litru de apă și fierbe-le timp de 15 minute. Lăsă apa cu cartofi să se răcește. Cu ajutorul unei sită, îndepărtează cojile de cartofi și păstrează apa, care este plină de nutrienți pentru a înviora trandafirii. Adăugă o linguriță de miere și amestecă bine. Diluează apa într-un alt litru de apă și o poți folosi pentru a fertiliza trandafirii.

Cât rezistă un trandafir în ghiveci?

Potrivit grădinarilor profesioniști, durata de viață a unui trandafir în ghiveci depinde de mai mulți factori, cum ar fi soiul de trandafir, îngrijirea pe care o primește și condițiile de mediu în care este cultivat.

În general, un trandafir în ghiveci poate trăi între 1 și 5 ani, deși unele soiuri pot trăi până la 10 ani sau mai mult, cu o îngrijire excepțională. Trandafirii au nevoie de cel puțin 6 ore de lumină solară directă pe zi, așa că trebuie să îi așezi la o fereastră orientată spre sud sau vest. Locul trebuie să fie bine ventilat, dar să evite curenții de aer direcți care ar putea deteriora planta.
De asemenea, încercearcă să creezi un mediu umed, așazp trandafirul în ghiveci pe o tavă cu pietricele și apă.

De ce se ofilesc trandafirii?

Trandafirii se pot ofili din mai multe motive, dar cel mai frecvent este deshidratarea. Atunci când sunt tăiați, își pierd legătura cu planta mamă care le-a furnizat apă și substanțe nutritive. Printre principalele motive pentru care trandafirii se ofilesc se numără:

  • Deshidratare: Odată tăiați, trandafirii nu mai pot absorbi eficient apa și substanțele nutritive.
  • Blocarea tulpinii: Capetele tulpinilor se pot bloca, împiedicând absorbția apei.
  • Condiții de mediu, cum ar fi: Expunerea la căldură extremă, la lumina directă a soarelui sau la curenți de aer pot accelera ofilirea.
  • Lipsa de îngrijire: Faptul că nu se schimbă apa în mod regulat sau că nu se taie tulpinile poate face ca trandafirii să se ofilească mai repede.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button