Lifestyle

Planta pe care o puneau bunicile vara în casă pentru a răcori camerele. Purifică și aerul din locuință


Bunicii noștri au folosit și încă folosesc o plantă de interior care nu este doar pe post de decorațiune, ci are rolul de a răcori casa atunci când temperaturile sunt foarte mari.

Planta care face răcoare în casă

Sezonul cald a venit, iar cei care nu aer condiționat caută diferite metode de a se răcori. Știați că există o plantă care poate răcori camerele fără probleme? Este acea plantă pe care bunicii noști au avut-o mereu în casă.

Este vorba despre Pothos sau Epipremnum aureum. Aceasta nu este doar o plantă frumoasă de interior pentru a decora casa, ci este o plantă capabilă să ajute la scăderea temperaturii și la răcirea locuinței atunci când este foarte cald.

Mai mult de atât, Epipremnum aureum are și capacitatea de a purifica aerul. Ea funcționează ca un filtru natural și are capacitatea de a absorbi substanțele chimice și toxice prezente în aer, care sunt emise de produsele de curățare, vopselele și materialele de construcție.

Frunzele verzi intense ale acestei frumoase plante de apartament absorb aceste substanțe și le transformă în oxigen pur.

Citește și: Planta superbă pe care să o ții la fereastra casei tale. Odată cu lăsarea serii, parfumul său plăcut îți va invada locuința

Unde trebuie să pui această plantă în casă

Pothos este o plantă de interior, deoarece nu tolerează lumina directă a soarelui. Frunzele sale sunt expuse riscului de a arde. Cel mai bun loc pentru a le plasa acasă este lângă o fereastră unde pot primi suficientă lumină indirectă pentru a crește frunze.

În timpul sezonului cald, planta pothos transpiră, într-un mod similar în care oamenii transpiră pentru a se răci. Planta Epipremnum aureum eliberează apă prin frunzele sale verzi pentru a încerca să se răcească. Acest proces ajută și la scăderea temperaturii din jurul acesteia.

Potrivit Feng Shui, pentru a spori puterea acestei plante, este indicat să o plasați în părțile de nord, est și nord-est ale casei dumneavoastră.

De asemenea, conform filozofiei antice numită Feng Shui, a avea această plantă înseamnă purificare. Este o plantă care iradiază putere, motiv pentru care ajută la revitalizarea oricărui spațiu.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button