Lifestyle

Pierdere grea pentru români. S-a stins din viață cel mai mare sociolog al educației din România. De ce a murit Lazăr Vlăsceanu


În urmă cu puțin timp, rerpezentanții Universității București au anunțat o pierdere grea pentru români. S-a stins din viață cel mai mare sociolog al educației din România, Lazăr Vlăsceanu, la venerabilă vârstă de 78 de ani. Este doliu în mediul acaddemic românesc!

S-a stins din viață cel mai mare sociolog al educației din România, Lazăr Vlăsceanu

Din păcate este doliu imens, iar mediul academic din România, căruia i-a dedicat aproape întreaga sa carieră universitară, a pierdut un adevărat profesionist, și este, din păcate, o pierdere grea pentru români.

În urmă cu puțin timp, Universitatea din București anunța decesul celui care a fost el mai mare sociolog al educației din România, Lazăr Vlăsceanu:

„Comunitatea academică a Universității din București anunță cu profundă tristețe trecerea în eternitate a profesorului Lazăr Vlăsceanu, unul dintre cei mai importanți sociologi români din ultimele decenii.”, scriu reprezentanții UB în comunicat.

Pierdere grea pentru români. S-a stins din viață cel mai mare sociolog al educației din România. De ce a murit Lazăr Vlăsceanu

Lazăr Vlăsceanu, o viață dedicată sociologiei românești

Născut în 1946, după absolvirea liceului, avea să ia drumul sociologiei în educației, știință căreia i-a dedicat întreaga sa carieră universitară, fiind unul din puținii români cu doctorat obținut la London University, Institute of Education, în 1976, o perioadă extrem de grea în România.

Avea să se facă remarcat prin introducerea unor noi curente în cercetarea sociologică, și mai ales în cea educațională din România, fiind autor al unor ample lucrări pe această temă.

„Absolvent al Facultății de Filosofie a Universității din București (promoția 1970) și doctor în sociologie din 1976 (Universitatea din Londra – Institutul de Educație), prof. univ. dr. Lazăr Vlăsceanu și-a început cariera în cadrul Universității din București în anul 1970.

Profesorul Lazăr Vlăsceanu a fost unul dintre cei mai proeminenți sociologi români, cadru didactic și cercetător în cadrul Catedrei de Sociologie, pe care a condus-o la Universitatea din Bucureşti începând cu anul 2008.”, mai scriu cei de la Universitatea București.

Pierdere grea pentru români. Marele sociolog s-a stins „după o suferință pe care a îndurat-o cu demnitate”

Ajuns la venerabila vârstă de 78 de ani, în ultima perioadă a vieții sale, Lazăr Vlăsceanu a renunțat la viața academică, fiind în suferință, iar așa cum scrie pe Facebook și fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu, marele sociolog Lazăr Vlăsceanu s-a stins „după o suferință pe care a îndurat-o cu demnitate și cu voința lui de campion de a învinge boala.”:

„S-a stins din viață, după o suferință pe care a îndurat-o cu demnitate și cu voința lui de campion de a învinge boala, profesorul Lazăr Vlăsceanu.

Am fost prea apropiați ca să spun aici ce a însemnat Lazăr Vlăsceanu pentru mine și pentru familia mea. De altfel, ca un om de știință veritabil, nu prea agrea emoțiile și impresionismele. Pentru el munca era mereu acțiune.

Pe scurt, Lazăr e primul mare profesor pe care l-am întâlnit, în casa copilăriei și a părinților mei și e unul din ultimele modele care vor rămâne vii chiar și după moartea lor aparentă”, scrie fostul ministru Ionuț Vulpescu pe pagina sa de Facebook.

Pierdere grea pentru români. S-a stins din viață cel mai mare sociolog al educației din România. De ce a murit Lazăr Vlăsceanu

Este doliu uriaș în România! Mediul academic românesc și-a mai pierdut unul din pilonii săi de bază, prin dispariția sociologului și a omului care a fost.

Dumnezeu Să-l Ierte!Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button