Tehnologie

Nu te îngrijora, ai suficient timp pentru tot


Sfaturile oamenilor bogati sunt adesea centrate pe principii de succes care transcend domeniul financiar și se aplică în diverse aspecte ale vieții. Printre acestea se numără accentul pe educație și învățare continuă, înțelegerea și gestionarea riscurilor, și cultivarea unei mentalități de perseverență și reziliență în fața obstacolelor.

Oamenii celebri încurajează adesea dezvoltarea de abilități de comunicare eficientă, construirea de relații solide și găsirea unui echilibru între viața profesională și cea personală. Ei promovează, de asemenea, generozitatea și implicarea în comunitate, recunoscând importanța de a împărtăși succesul și de a face un impact pozitiv în lume. Aceste sfaturi oferite de oamenii bogati nu numai că inspiră și motivează, dar pot servi și drept călăuză în căutarea succesului și împlinirii personale.

Ce spune Jensen Huang, CEO și cofondator al Nvidia

Jensen Huang, CEO și cofondator al Nvidia, a dezvăluit recent că obișnuia să se îngrijoreze că nu are suficient timp pentru a realiza tot ceea ce își dorea. Cu toate acestea, acum consideră că aceste griji erau nefondate și că există suficient timp dacă îți stabilești prioritățile în mod corespunzător, scrie CNBC.

Huang, reflectând asupra trecutului său, a menționat că probabil varianta sa mai tânără nu ar fi fost de acord cu această gândire, dar este convins că prin prioritizarea atentă a timpului, se poate realiza tot ce îți dorești. „Fiți strategic în ceea ce privește identificarea și concentrarea asupra celor mai importante lucruri care au nevoie de atenția ta la locul de muncă și acasă”, a sfătuit Huang.

„Nu încercați să faceți totul”, a adăugat el.

„Prioritizează-ți viața. Faceți sacrificii”.

Huang începe ziua la 4 dimineața

Huang subliniază că învățarea prioritizării responsabilităților esențiale atât la locul de muncă, cât și în timpul liber, poate crește productivitatea și poate crea un echilibru mai satisfăcător între viața profesională și cea privată.

Angajații Nvidia sunt încurajați să urmeze exemplul său, fiind sfătuiți să își noteze săptămânal prioritățile principale în e-mailuri către managerii lor și către Huang, pentru a îmbunătăți concentrarea și productivitatea, potrivit Business Insider.

Huang, care a construit un gigant tehnologic de aproape 2.700 de miliarde de dolari pornind de la o cabină Denny’s în 1993, se descrie ca fiind un „perfecționist” și un șef „exigent”, recunoscând că nu este ușor să lucrezi pentru el. „În calitate de director executiv, timpul tău nu este întotdeauna al tău și, prin urmare, trebuie să ai disciplina necesară pentru a-l face al tău”, a declarat el în 2003. El a menționat că uneori își eliberează calendarul pentru a-și redobândi controlul asupra timpului său.

Huang își începe ziua la ora 4 dimineața pentru a face exerciții fizice și a petrece timp cu familia înainte de a începe o zi de lucru care durează, de obicei, 14 ore, conform Financial Times. La locul de muncă, el se concentrează acolo unde poate avea cel mai mare impact pozitiv asupra Nvidia și a angajaților săi, inclusiv „planificarea și strategia produselor” și obținerea de feedback despre produse de la clienți.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button