Lifestyle

Nu mai pune coji de ouă la aceste plante! Zece plante care detestă trucul grădinarilor, de asta se usucă


Dacă pentru unele plante, grădinarii folosesc cu succes cojile de ouă, și dau rezultate, se pare că cel puțin zece plante care detestă trucul grădinarilor, și de asta se usucă.

Zece plante care detestă trucul grădinarilor

Dacă ești un un grădinar pasionat care dorește să ofere plantelor cea mai bună îngrijire posibilă, tșii deja că ouăle, mai exact cojile acestora sunt ingredientul din frigider care ajută plantele să devină puternice.

Dar, în timp ce cojile de ouă sunt adesea prezentate ca un îngrășământ natural, știai că unele plante nu beneficiază de fapt de pe urma lor?

În cele ce urmează vorbim despre, cel puțin, șase plante care detestă trucul grădinarilor, iar majorittea dintre ele sunt plante pe care le ai, în mod nromal, în grădina ta.

Experții spun să nu mai pui coji de ouă la aceste plante

Așa cum v-am mai tot recomandat, cojile de ouă au un aprot nutritiv excelent pentru o mare parte din plantele din grădina ta, iar cei care au testat acest truc, spun că au avut și rezultate pe măsură.

Dar, iată că vin aceste recomandări, cel puțin pentru zece plante care detestă trucul grădinarilor, și iată care sunt acestea:

1.Afine

Afinele se dezvoltă în soluri acide, cu un pH cuprins între 4,0 și 5,0, iar cojile de ouă pot perturba condițiile optime de creștere. Este mai bine să folosiți amendamente acide, cum ar fi mușchiul de turbă sau acele de pin.

2. Căpșuni

Deși pot fi cel mai eficient îngrășământ, căpșunile preferă, de asemenea, condiții de sol ușor acid, similare cu afinele. Proprietățile alcaline ale cojilor de ouă pot ridica pH-ul, ceea ce poate împiedica capacitatea plantei de a absorbi nutrienții esențiali.

3. Petunii

Petuniile se dezvoltă bine în soluri ușor acide până la neutre. Deși acestea tolerează o gamă largă de pH, cojile de ouă pot afecta potențial disponibilitatea nutrienților lor.

4. Cartofii

În timp ce cojile de ouă conțin calciu, care este benefic pentru creșterea plantelor, ele contribuie, de asemenea, să pui coji de ouă în pământ la culturile de cartofi, duce la creșterea pH-ului solului.

În schimb, utilizarea compostului, a materiei organice sau a îngrășămintelor echilibrate adaptate nevoilor specifice ale cartofilor ar fi mai benefică.

5.Conopidă

În loc să folosească coji de ouă, aceste plante ar fi mai bine să mențină un pH cuprins între 5,5 și 7,0 prin utilizarea de amendamente acide, cum ar fi materii organice compostate sau îngrășăminte acide.

6.Ferigi

Ferigile nu apreciază impulsul alcalin pe care îl oferă cojile de ouă. În schimb, ele prosperă în condiții de umiditate.

7.Rhododendroni

Acești arbuști uimitori și aspectuoși preferă solul acid și nu le plac produsul din bucătărie. Cu toate acestea, puțină umiditate și ceva îngrășământ le vor face cu siguranță bine.

8. Camelii

Cameliile sunt arbuști eleganți și atemporali care au nevoie de umiditate consistentă și hrănire moderată pentru a produce flori mari și frumoase. Acestora nu le plac aceste resturi din bucătărie în sol.

9. Liliac

Liliacurile sunt arbuști parfumați și încântători cărora nu le place alcalinitatea din sol. În schimb, ar trebui să fie tratați cu o îngrijire regulată.

10. Trandafiri

Trandafirii preferă un pH ușor acid al solului și pot fi sensibili la schimbările în echilibrul nutrienților din sol. Excesul de calciu din cojile de ouă pus la rădăcini poate duce la o deficiență de magneziu.

Concluzie

Deși pentru unele plante, cojile de ouă pot fi o adevărată mană, pentru altele se pare că nu au niciun efect, precum sunt și aceste zece plante care detestă trucul grădinarilor.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button