Tehnologie

Guvernul din Tokyo își dezvoltă propria aplicație de dating: De ce au recurs oficialii la această soluție


Cu numărul căsătoriilor în scădere în Japonia, Guvernul din Tokyo își dezvoltă propria aplicație de întâlniri.

Numită „Tokyo Futari Story”, noua inițiativă a Primăriei Tokyo are ca scop crearea de cupluri, „futari”, într-o țară în care este din ce în ce mai comun să fii „hitori”, sau singur.

Aplicația de dating a Guvernului

Deși un site care oferă consiliere și informații generale pentru potențialii îndrăgostiți este deja online, o aplicație de întâlniri este, de asemenea, în curs de dezvoltare. Primăria speră să o lanseze mai târziu în acest an, accesibilă atât prin telefon, cât și prin web, a declarat joi un oficial al orașului.

Detaliile nu au fost încă stabilite. Primăria a refuzat să comenteze asupra rapoartelor din media japoneză care spuneau că aplicația va necesita confirmarea identității, cum ar fi permisul de conducere, documentele fiscale pentru a dovedi veniturile și un formular semnat care să ateste că utilizatorul este pregătit să se căsătorească.

Căsătoria este în declin în Japonia, iar rata natalității a atins un nivel minim istoric, conform datelor Ministerului Sănătății de miercuri. Anul trecut au fost înregistrate 474.717 căsătorii, în scădere de la 504.930 în 2022, în timp ce numărul nașterilor a scăzut la 727.277, de la 770.759. Rapoartele au mai spus că aplicația ar putea cere informații despre înălțimea, locul de muncă și educația utilizatorilor, dar oficialul a negat că s-a decis ceva în acest sens.

O problemă națională

La nivel național, guvernul încearcă să rezolve o lipsă gravă de forță de muncă promițând plăți în numerar pentru familiile cu copii și sprijinind facilitățile de îngrijire a copiilor. De asemenea, politica de imigrare a fost relaxată în ultimii ani pentru a încuraja un aflux de lucrători străini.

În timpul așa-numitei „epoci a baby boom-ului” din anii 1970, Japonia înregistra peste 2 milioane de nașteri pe an. Ca și mulți tineri din întreaga lume de astăzi, tot mai puțini japonezi sunt interesați de căsătoria tradițională sau de a avea copii.

Există îngrijorări că normele de la locul de muncă din Japonia tind să ducă la ore extrem de lungi și rareori permit întâlnirea cu persoane din afara muncii. Unii spun că creșterea copiilor este costisitoare.

Primăria Tokyo sponsorizează, de asemenea, evenimente unde persoanele singure se pot întâlni, cuplurile pot primi consiliere în căsătorie și unde poveștile de dragoste ale îndrăgostiților despre cum s-au cunoscut pot fi transformate în benzi desenate manga sau cântece.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button