luni, martie 20, 2023

publicitate pe stiri360.ro

spot_img

Ultimele postari

Genuri de muzica

Genuri de muzica.

Un gen muzical este o categorie conventionala care identifica unele piese muzicale ca apartinand unei traditii comune sau unui set de conventii. Muzica poate fi impartita in diferite genuri in multe moduri diferite. Natura artistica a muzicii inseamna ca aceste clasificari sunt adesea subiective si controversate, iar unele genuri se pot suprapune. Primele 10 genuri din industria muzicala sunt:

 

  1. Genul de muzica electronica de dans: aceasta forma de muzica este produsa de un DJ care adauga zeci de tonuri unei piese pentru a crea o muzica unica. Le puteti auzi in cluburi sau chiar in direct, in functie de accesibilitate. La inceputul anilor 20 muzica electronica de dans era cunoscuta sub forma muzicii dub jamaicane, muzica electronica Kraftwerk, muzica disco a lui Giorgio Moroder, Yellow Magic Orchestra.

 

  1. Genul de muzica rock: originara ca rock & roll in USA, a zguduit lumea inca din anii 1950. Este o forma de muzica care a inceput in jurul instrumentelor cu coarde, dar acum foloseste si unele instrumente moderne. Bataile sale puternice il fac popular in randul tinerilor. Unele din vedetele rock sunt Little Richard, Bill Haley, Chuck Berry, iar trupe rock Pink Floyd, The Doors, Metallica, Nirvana.

 

  1. Genul de muzica Jazz: identificat cu note swing si albastre, isi are radacinile atat in cultura vest-africana cat si in cea europeana. Originar de la sf secolului al 19-lea pana la inceputul secolului al 20-lea, jazzul a jucat de asemenea un rol important in prezentarea lumii unui numar de interprete feminine precum Ella Fitzgerald, Betty Carter, Abbey Lincoln.

 

  1. Genul de muzica Dubstep: utilizarea instrumentelor care atrag iubitorii de muzica pentru bass si ritm, aceasta se incadreaza in genul muzicii electronice. Oamenii considera ca este o forma mai intunecata de muzica, dar de la nasterea sa la sf anilor 90, acest gen si-a facut cu succes loc in industria muzicala.

 

  1. Genul de muzica Rhythm si Blues: vocali precum Rihanna, Mariah Carey, Beyonce, Usher, Michael Jackson au facut-o uriasa in industria muzicala cu dragoste pentru aceasta forma de muzica. Originara din anii 1940, aceasta muzica afro-americana este o combinatie de hip-hop, dance, pop si soul, concentrandu-se pe teme precum relatiile, sexul si libertatea.

 

  1. Genul de muzica Tehno: ascultata in cluburi. Spre deosebire de zilele aparitie sale, utilizarea tehnologiei de astazi a imbunatatit foarte mult calitatea muzicii in stil tehno si a popularizat-o printre oameni zi de zi.

Radio Online


  1. Genul de muzica Country: este un alt gen popular de muzica americana aparut in anii 1920, avand radacinile din muzica populara si occidentala americana. Se formeaza folosind forme simple de instrumente, de la chitare electrice si din otel pana la tobe, mandolina sau orga. Cantareti populari Shania Twain, Johnny Cash, Kenny Rogers.

 

  1. Genul de muzica Electro: este un amestec perfect de hip-hop si electronica, foloseste tobe, vocoder si talkbox, ajutandu-l sa se distinga de stilul disco. Artisti de seama au fost Arthur Baker, Freeez, Man Parish.

 

  1. Genul de muzica Indie Rock: incadrat in rock alternativ, a aparut in anii 80, schimband treptat industria muzicala. Dupa un deceniu a dat nastere unor noi genuri solare math rock, emo, noise pop, post rock.
  2. Genul de muzica pop: derivata din termenul popular, prin urmare muzica pop fiind un gen de muzica populara. Cu radacinile in stilul rock&roll, acest gen poate include orice forma de muzica de la urban si dance pana la rock, country. Instrumentele utilizate sunt chitare electrice, tobe sintetizatoare precum basul. Artistii acestui gen sunt Madonna, Britney Spears, Beyonce, Lady Gaga, Michael Jackson.

Tie ce genuri de muzica iti plac?

Latest Posts

spot_img

Categorii