Lifestyle

Fostul primar din Cugir a terminat masterul, cu câteva zile înainte de a împlini 89 de ani. A devenit cel mai în vârstă absolvent al anului 2024 și va rămâne în istoria orașului cu ultimul său proiect


Niciodată nu este prea târziu să faci ceea ce-ți place, iar dovada este și fostul primar din Cugir. Acesta a terminat masterul, cu câteva zile înainte de a împlini 89 de ani, devenind cel mai în vârstă absolvent al anului 2024 și va rămâne în istoria orașului cu ultimul său proiect.

Aurel Voicu, fostul primar din Cugir a terminat masterul

Nu de puține ori am asistat la oameni, trecuți de vârsta a doua, care au realizat lucruri remarcabile, atunci când nimeni nu le mai dădea nici măcar o șansă. Este și cazul lui Aurel Voicu, fostul primar din Cugir. Acesta a terminat masterul cu câteva zile înainte de a împlini venerabila vârstă 89 de ani, în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Odată cu această remarcabilă realizare, Aurel Voicu, pensionar acum, a devenit cel mai în vârstă absolvent al anului 2024 și va rămâne în istoria orașului cu ultimul său proiect.

„Am făcut ingineria, am practicat-o 43 de ani şi pe urmă m-am înscris la masterat, deoarece la Cugir am organizat un muzeu şi nu aveam dreptul să semnez documente cu caracter istoric şi au zis: „Să faci studii şi pe urmă să finalizăm muzeul!”.

Mă bucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu pentru Ziarul Unirea.

Aurel Voicu a devenit primar la 61 de ani

Născut în 1935, Aurel Voicu intra în politică la 6 ani de la Revoluția din Decembrie 1989. La alegerile locale din 1996, candida pentru postul de primar al localității transilvănene, iar românii de aici aveau să-l aleagă pentru două mandate, până în 2004. La următoarele alegeri, nu a mai reușit să primească al treilea mandat, dar a fost vicepreimarul orașului Cugir.

Fostul primar din Cugir a terminat masterul, cu câteva zile înainte de a împlini 89 de ani. A devenit cel mai în vârstă absolvent al anului 2024 și va rămâne în istoria orașului cu ultimul său proiect

Inginerul Aurel Voicu, 89 de ani

Intrat în politică din partea liberalilor, Aurel Voicu este și astăzi extrem de apreciat de locuitorii orașului, mai ales că în perioada celor 2 mandate ale sale, Cugirul a avut o perioadă extrem de înfloritoare.

Rămâne în istoria orașului cu ultimul său proiect

Ultimul proiect semnat de fostul primar din Cugir are legătură cu demersurile unei asociații locale, „Pro Cugir”, de a ridica un monument pentru eroii căzuți, din oraș și din comuna Vinerea. De altfel, fostul primar este activ și la cei 89 de ani, participând la evenimente comemorative, precum „Ziua Veteranilor”, aici anunțând și acest ultim proiect pe care ar dori să-l ducă la bun sfârșit.

Este vorba de 2 monumente de for public, sub denumirea „Aleea Eroilor”, menit să readucă în memoria localnicilor eroii cugireni din Cel De-al Doilea Război Mondial, conform publicației locale „Cugir Info”.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button