Lifestyle

Floarea care îndeplinește dorințe. Se roagă pentru sporul casei toată vara


Florile nu lipsesc niciodată din casele sau din curtea noastră. Pe lângă faptul că dau culoare unei încăperi și emană un miros frumos, se spune că există o anumită floare care îndeplinește dorințele.

Această floare îți îndeplinește orice dorință

Regina Nopții este o plantă de un alb strălucitor care înmiresmează orice grădină sau încăpere. Se crede că, în timp ce înflorește, orice rugăciune trimisă către Dumnezeu va fi îndeplinită.

Planta este originară din Mexic, dar s-a răspândit într-un timp scurt și în alte țări din America Centrală și de Sud. A fost introdusă și cultivată în multe alte părți ale lumii, precum India sau Statele Unite Ale Americii.

Regina Nopții a ajuns în Europa după descoperirea Lumii Noi. Este o plantă care s-a adaptat foarte repede climei din Europa. Englezii au cultivat-o în grădini și parcuri, ca și plantă decorativă.

De regulă, Regina Nopții începe să înflorească la începutul lunii iunie și își continuă creșterea până pe la jumătatea lunii octombrie, dacă vremea este prielnică.

Florile ei sunt albe, dar există specii de culoare roz, roșu, galben sau nuanțe de mov sau violet. Cu cât petalele sunt mai deschise la culoare, cu atât planta va oferi un miros mai accentuat.

Legende despre Regina Nopții

Regina Nopții este o floare bogată în simbolism și legende fascinante. Una dintre acestea spune că Regina Nopții este o creație a zeilor, o floare sacră cu puteri neînțelese.

Era păzită de spiritele pădurii sau alte ființe magice. Datorită frumuseții ei, mulți aventurieri și căutători de comori au pornit în căutarea acestei flori sacre și foarte rare, însă puțini au fost cei care au și găsit-o.

În cultura mexicană, Regina Nopții este asociată cu iubirea și pasiunea. Conform unei legende, planta ar fi fost creată de către o prințesă aztecă pentru a-și cuceri iubitul.

Se spune că Regina Nopții înflorește doar pentru a atrage atenția unui iubit dispărut și că parfumul său plin de mister îl va aduce înapoi în brațele ei.

În anumite culturi, floarea este asociată cu spiritul feminin și puterea seducției. De multe ori este utilizată în ceremonii și ritualuri pentru a spori farmecul și senzualitatea. Este privită ca un simbol al frumuseții care înflorește în întuneric.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button