Lifestyle

De ce trebuie să apleci răsadurile de roșii în grădină. Tehnica pe care să o aplici imediat, efectul e nebănuit


Roșiile sunt unele dintre cele mai apreciate legume și sunt cultivate în lumea întreagă de sute de ani. Acestea sunt pretențioase, de aceea trebuie îngrijite și întreținute pe tot parcursul creșterii până la recoltare. Află de ce trebuie să apleci răsadurile în grădină, iar efectul e nebănuit.

De ce e bine să apleci răsadurile de roșii în grădină

Cultura de tomate este una dintre cele mai importante din țara noastră. Acestea se plantează pe scară largă, indiferent de zonă. Cel mai întâlnit sistem de cultură este cel pentru recolta de vară și toamnă, prin răsad. Dar se cultivă și în solarii sau în răsadnițe. Dar trebuie să cunoști o tehnică care are un efect nebănuit pentru a recolta cât mai multe roșii.

Orice gospodar care își face o grădină de legume va păstra loc și pentru roșii. Sunt legume gustoase, preferate pentru consumul crud sau conservate. Dar știi de ce trebuie să apleci răsadurile de tomate în grădină? Este o tehnică cu un efect nebănuit.

Daca vrei să ai roșii bune și pentru a îmbunătăți dezvoltarea rădăcinilor, asteaptă pănă când ele cresc 40 cm. Apoi poți să le apleci, să le culci la pământ. Această metodă este folosită pentru ca tufele să nu crească prea mult și, astfel, vor face mai multe flori și fructe. Cel mai bine ar fi să le apleci după-amiază, după ora 15, în zile însorite, când nu conțin multă apă.

Când să plantezi răsadurile de roșii

Roșiile sunt plante foarte sensibile la temperaturile scăzute, astfel că este important momentul în care plantezi răsaduri, dar mai ales momentul când acestea vor fi replantate în grădini.

Dacă răsadurile sunt plantate în grădină, se face de obicei în luna mai, când riscul de temperaturi foarte scăzute, atât pe timpul zilei, cât și al nopții, a trecut. În cazul în care răsadurile vor fi plantate în sere și solarii, atunci ele pot fi plantate încă din lunile de iarnă.

Răsadurile de roșii sunt bune de plantare atunci când înălțimea tulpinilor este de 25-30 cm, prezintă de la 6 până la 10 frunze și încep să apară primii muguri.

Cum se întrețin roșiile

Roșiile sunt plante pretențioase, trebuie îngrijite și întreținute pe tot parcursul creșterii până la recoltare. De aceea, este nevoie de câteva lucrări pentru a avea o recoltă bogată.

  • După cinci  zile de la plantare se înlocuiesc răsadurile care nu s-au prins.
  • Solul se curăță periodic de buruieni.
  • Irigarea se face la intervale de opt zile până la maturizare, apoi la nevoie. Se recomandă instalarea unui sistem de irigare prin picurare.
  • La plantare se instalează araci sau spalieri, pe care se leagă plantele. Legarea se face de două ori în procesul de creștere, odată înainte de înflorire, apoi după ce plantele cresc în înălțime și se apleacă.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button