Lifestyle

Cum arată un avion lovit de grindină. Imaginile mai că te fac să nu mai vrei să zbori niciodată


Grindina poate fi cel mai mare inamic al avioanelor, iar stricăciunilor pot fi fatala în unele cazuri. Un avion Austrian Airlines a fost grav avariat de grindină în timp ce a trecut printr-o furtună puternică.

Avion lovit de grindină

Un avion Austrian Airlinesc a suferit daune foarte mari în momentul în care a fost lovit, în cursul zilei de duminică, de o furtună supercelulară, adică  celulă convectivă foarte dezvoltată, care în mod obligatoriu conține o structură centrală rotativă, denumit mezociclon.

Termenul de „celulă” se referă la un sistem simplu de convecție care este alcătuit din curenți de aer ascendenți și curenți compensatori descendenți.

Avionul avea la bord 173 de pasageri în momentul tragediei și șase membri ai echipajului. Din fericire, piloții au reușit să aducă cu bine avionul la sol în Viena, Austria.

Un apel de urgență a fost făcut în timpul zborului, iar după aterizare, pasagerii au fost preluați de echipajele de salvare. Mai multe poze cu avionul avariat au fost făcute publice pe rețelele de socializare.

Putem vedea cum nasul avionului a fost grav avariat, partea superioară a cabinei a fost îndoită, iar sticla de la ferestrele cabinei a crăpat.

„Aeronava Airbus A320 a fost avariată de grindină pe zborul OS434 de ieri de la Palma de Mallorca la Viena. Aeronava a fost prinsă într-o celulă de furtună la apropierea de Viena, care, potrivit echipajului din cabina de pilotaj, nu era vizibilă pe radarul meteo”, a declarat Austrian Airlines într-o declarație pentru CNN luni.

Avion lovit de grindină

Avion lovit de grindină

ANM anunță grindină și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie anunță că jumătate din țară va avea parte de vreme instabilă cu vijelii, grindină și ploi torențiale zilele acestea.

A fost emis un cod portocaliu şi galben pentru această regiune, care cuprinde Banatul, Crişana, Maramureşul, cea mai mare parte a Transilvaniei şi zonele montane. Avertizările expiră în seara aceasta la ora 23:00.

De asemenea, meteorologii spun că astfel de fenomene vor fi şi în prima parte a nopţii în sudul Olteniei, sudul şi estul Munteniei, dar şi în sudul Moldovei.

În aceste regiuni, din jumătatea de nord, a fost instituit un cod galben de inundații, valabil până mâine dimineață la ora 09:00.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button