Lifestyle

Cod portocaliu de ploi și vijelii în București și Ilfov. A fost emis mesaj RO Alert


Autoritățile au transmis o avertizare de vreme extremă, prin intermediul sistemului RO-ALERT, valabilă în București pentru următoarea oră. Și ANM a emis Cod Portocaliu și Galben pentru județul Ilfov. Până când este valabil.

Fenomene extreme în București și în județul Ilfov

Avertizarea RO-ALERT pentru București vizează fenomene extreme, cum ar fi intensificări puternice ale vântului, vijelii, ploi și chiar grindină.

Intervalul vizat este 15:42-16:30, potrivit alertei transmise de autorități. De asemenea, ANM a emis avertizarea meteo Cod Portocaliu, care se referă la București si la localitățile din județul Ilfov.

Cod Portocaliu și Galben în Ilfov

ANM a emis Cod Portocaliu de grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și averse ce vor acumula 30 l/mp în județul Ilfov: Voluntari, Pantelimon, Brănești, Afumați, Glina, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Popești-Leordeni, până la ora 16.30.

De asemenea a mai fost emis un Cod Galben valabil în același interval de timp, în localitățile: Buftea, Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Tunari, Corbeanca, Dascălu. Au loc descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse care local vor acumula 15…20 l/mp, intensificări ale vântului și vijelii.

Ce recomandări a făcut Inspectoratul pentru Situații de Urgență

ISU a făcut câteva recomandări cetățenilor pentru perioada vizată de Codul Portocaliu.

  • evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie;
  • sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime;
  • închideți ferestrele locuinţelor şi altor categorii de construcţii;
  • nu atingeți stâlpii sau conductoarele de electricitate căzute la pământ.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button