Lifestyle

Cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși. Ce să torni printre ei în iunie pentru rezultate excelente


Fiecare grădinar își dorește să aibe culturi mari, bogate și frumoase de ardei, iar pentru asta muncesc zi și noapte. Cu toatea astea, nu este suficientă doar munca lor, ci și să folosească cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși. Dacă vrei să fie așa, vezi ce recomandă experții și ce să torni printre ei în iunie pentru a avea rezultate excelente.

Experții dezvăluie ce să torni printre ei în iunie pentru rezultate excelente

Când vine vorba de răsadurile de ardei, pe lângă căldură, amestecul potrivit de semințe, umiditate și expunerea corectă la lumină, plantele au nevoie de un echilibru adecvat de nutrienți odată ce încep să crească.

Inițial, răsadurile folosesc energia stocată în semințele din care provin, dar odată ce apare setul de frunze adevărate și își dezvoltă micile rădăcini, devin toate pregătite pentru o doză de cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși. Așa că, citește mai departe și află despre ce este vorba.

Care este cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși

Poate părea puțin ciudat, dar puteți folosi lapte și apă de orez pentru a vă asigura că răsadurile de ardei, și chiar răsadurile de roșii, cresc mai repede după ce germinează.

Poți începe să hrănești imediat ce vezi două frunze adevărate și puțină creștere la tinerele tale plante. Ambele produse naturale oferă calciu, dar, în afară de asta, aceste două produse sunt super bogate în potasiu, fosfor și multe alte oligoelemente.

Laptele este antifungic și salvează răsadul de boli. Pe de altă parte, apa de orez crește bacteriile bune, cum ar fi micorizele și lactobacilii care există deja în sol.

Laptele poate fi cel mai bun îngrășământ

Pentru a vă salva plantele de boli precum mucegaiul, putregaiul și otrăvirea, stropiți răsadurile de ardei cu o parte de lapte amestecat în 10 părți de apă o dată la 10-14 zile. În afară de aceasta, puteți hrăni răsadurile diluând o parte de lapte cu patru sau șase părți de apă.

Aplicați ușor, folosind un pahar, turnați cu grijă în jurul răsadurilor, asigurându-vă că soluția ajunge la rădăcini fără a le deranja. Fertilizați cu această soluție la fiecare două săptămâni pentru o creștere optimă.

Calciul din lapte întărește pereții celulelor și face plantele mai robuste, proteinele stimulează sănătatea generală și accelerează dezvoltarea, iar zaharurile naturale încurajează activitățile microbiene benefice din sol.

Un alt lucru pe care laptele îl conține foarte mult este potasiul, care ajută la retenția apei, stimulează producția de clorofilă și crește transferul de energie în celulele plantelor.

Folosește apa de orez ca cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși

Această simplă, dar incredibilă restanță de bucătărie va face ca răsadurile de roșii și ardei să crească în cel mai scurt timp. Ceva ce se duce la canal de multe ori poate fi colectat din apa folosită pentru a clăti orezul, dar rețineți că apa rămasă după ce fierbeți orezul este mai bogată în nutrienți.

Cel mai mare ingredient secret din apa de orez este niacina, care este disponibilă în cantități foarte mari, mai ales în orezul brun. Acest oligoelement crește fotosinteza, reduce stresul oxidativ, favorizează creșterea lăstarilor și face ca planta să fie pregătită pentru o producție mai mare datorită eficienței metabolice sporite.

În afară de aceasta, apa de orez mai conține și Calciu, Fosfor și Fier în cantitate bună, pentru a descoperi despre utilizările sale asupra plantelor, citiți articolul nostru. După ce se răcește, turnați-o în jurul bazei plantelor sau hrăniți prin udare de jos cu aceasta pentru o mai bună absorbție, o dată la două săptămâni.

Concluzie

Acum ai aflat care sunt cele mai bune metode, iar faptul că laptele și apa de orez intră la categoria de cel mai bun îngrășământ pentru ardei mari și frumoși, ar trebui să te motiveze.

În cazul în care ai în grădină și alte legume, aceste două metode funcționează la fel de bine, ca înc azul ardeiilor și a roșiilor. Așa că, Baftă!Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button