Lifestyle

Câte grade are apa Mării Negre la început de iunie 2024. Mii de turiști au luat cu asalt litoralul


Ultimele zile au adus valori termice aproape caniculare, iar cei mai norocoși, și cu mult timp liber la dispoziție, au fugit de caniclă pe litoral, unde au descoperit câte grade are apa Mării Negre la început de iunie 2024. Conform touroperatorilor, mii de turiști au luat cu asalt litoralul.

Luna iunie se anunță caniculară

Atunci când meteorologii anunțau că anul acesta vom avea o vară cum nu a mai fost în România, nu credeam că vom avea parte de caniculă din primele zile ale acestei luni.

Câte grade are apa Mării Negre la început de iunie 2024. Mii de turiști au luat cu asalt litoralul

Speriați de caniculă, și cu ceva mai mult timp liber, mii de români au decis să scape de temperaturile ridicate, fugind direct pe litoral. Se pare că au fost ceva mai norocoși acum, având în vedere câte grade are apa Mării Negre la început de iunie 2024.

În ultimele 48 de ore nu au mai fost vijelii, ploi sau grindină, așa cum s-a întâmplat la Eforie Nord, unde plaja s-a umplut de gheață în plină caniculă, dar a crescut temperatura apei Mării Negre.

Câte grade are apa Mării Negre la început de iunie 2024

Conform touroperatorilor, se așteaptă ca și în acest prim weekend de iunie mii de români să invadeze plajele de pe litoral, mai ales că temperatura apei este numai bună. De altfel, cei interesați, pot verifica în timp real câte grade are apa Mării NEgre, accesând acest link.

Conform celor care deja sunt pe litoral de vineri, temperatura apei a ajuns undeva la 21 de grade, ceea ce o face numai bună de o baie, iar temperatura aerului a ajuns la 28-29 de grade, cu mult mai puțin decât în București, de exemplu, unde au fost înregistrate 32-33 de grade.

Câte grade are apa Mării Negre la început de iunie 2024. Mii de turiști au luat cu asalt litoralul

Cu toate astea, va trebui să fie extrem de atenți, având în vedere că pentru ziua de azi ANM a anunțat Cod portocaliu de caniculă în România, „în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală, nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și sudul Banatului”, se arată în avertizarea emisă ieri de meteorologi.

Sunt două avertizări meteo temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat

Așa cum scriam și ieri, pentru ziua de azi, una extrem de plină, mai ales că azi românii merg și la vot pentru alegerile locale 2024 și cele europarlamentare, dar și una cu instabilitate și temperaturi extrem de ridicate.

Ambele avertizări meteo au valabilitate până în jurul orei 10:00, dar specialiștii ANM precizează că aceste două coduri portocalii ar putea fi prelungite pe tot parcursul zilei. În aceeași avertizare, ANM mai precizează și faptul că „Temperaturile se vor menține deosebit de ridicate și în zilele următoare, îndeosebi în regiunile sudice și sud-estice”.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button