Lifestyle

Cât te costă o vacanță în Japonia. Suma pe care o dai pentru două săptămâni în “Țara Soarelui Răsare”


Japonia este o destinație turistică cu adevărat specială. În comparație cu țara noastră, pare a fi o altă lume. De la cultură, mâncare până la orașele desprinde din filmele SF, Japonia trebuie trecută pe lista destinațiilor turistice, dar cât ar costa o asemenea vacanță?

Prețul unei vacanțe în Japonia

Japonia este una dintre cele mai dezvoltate țări ale lumii, poate chiar nu cea mai dezvoltată. Populația totală este de 126 de milioane de locuitori, dintre care 14 milioane trăiesc în Tokyo. Întreaga zonă metropolitană numără 37,8 milioane de suflete, fiind și cea mai mare din lume.

Este o destinația care trebuie vizitată cel puțin o singură dată. Mulți turiști vorbesc despre „șocul cultural”, deoarece țările din Asia de Est, precum Japonia, sunt mult mai diferite față de cele din Europa.

În ceea ce privește costul unei astfel de aventuri, putem spune doar că „depinde”. Un cunoscut travel vlogger a vorbit despre costul unei asemenea excursii. Timp de două săptămâna, Alexandra Pîrv a cheltuit în total 2.683 de euro.

Mai exact, 990 de euro a cheltuit pe transport. Zborul a fost 550 de euro de persoană, cu o escală și 2 bagaje de cală/persoană. Întreaga călătorie a folosit doar transportul în comun.

Pentru cazare a plătit 880 de euro de persoană, iar prețurile au fost între 248 de euro și 472 de euro pentru o cameră dublă.

Total pentru mâncarea fost de 365 de euro de persoană.

Desigur, trebuie să luați în considerare că aceste prețuri pot fi diferite, în funcție de persoană și de ce bugetul pe care îl are.

De ce se numește Japonia „Țara Soarelui Răsare”

Denumirea oficială a țării este Nipponkoku, care în traducere liberă înseamnă „Țara de la Originea Soarelui”, dar a devenit mai populară ca fiind „Țara Soarelui Răsare”.

Potrivit unei legende, Japonia este un tărâm care a fost creat de zei. Se spune că aceștia au înfipt o sabine în ocean, iar în momentul în care au scos-o, s-au format picături care au devenit cele patru insule principale și alte 6.800 de insule mai mici.

Unul dintre motivele pentru care Japonia este cunoscută sub numele de „Țara Soarelui Răsare” este că se află în cea mai estică regiune a globului pământesc, adică acolo de unde răsare soarele.

Alții spun că această denumire datează de sute de ani și a fost dată de conducătorii chinezi, care denumeau teritoriul de la est de țara lor drept „Originea Soarelui”.

Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button