Lifestyle

Cât plătesc părinții pentru banchetele copiilor? Sumele pot ajunge chiar și la 5000 de lei


Odată cu finalizarea cursurilor începe și sezonul banchetelor de absolvire. Ei bine, adolescenții sunt foarte încântați, însă nu putem spune același lucru și despre unii dintre părinți. Aceștia din urmă au mai multe cheltuieli, printre care și hainele cu care tinerii vor participa la evenimente. Cât plătesc părinții pentru banchetele copiilor, puteți afla în rândurile care urmează.

Câți bani costă banchetele elevilor. Sumele pe care părinții trebuie să le scoată din buzunare

Fără doar și poate, mulți dintre absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a așteaptă cu nerăbdare banchetul de absolvire. În timp ce copiii își fac griji cu privire la articolele vestimentare pe care le vor purta, părinții se gândesc la sumele pe care trebuie să le scoată din buzunar. Adulții plătesc pentru tot, iar cheltuielile nu sunt deloc mici.

Înainte de toate, organizatorii banchetelor trebuie să închirieze o sală de evenimente. În Brașov, închirierea unei săli cu 200 de locuri poate ajunge chiar și la 1.500 de euro. Conform stirileprotv.ro, în această sumă intră și remunerația DJ-ului, spectacolul de lumini și aranjamentele necesare. În ceea ce privește meniurile, acestea pornesc de la 120 de lei și pot ajunge chiar și la 400 de lei. De precizat că meniul nu include băuturi alcoolice sau energizante.

Ținutele sunt destul de costisitoare

Bineînțeles, acestea sunt toate cheltuielile pe care părinții trebuie să le suporte. Prețul unui album de absolvire poate fi cuprins între 110 și 130 de lei. Asta dacă ședința foto nu se realizează într-un loc închiriat. Un tort festiv, pentru toți absolvenții, costă în jur de 900 de lei.

După cum bine știm, atunci când vine vorba de banchetele de absolvire, îmbrăcămintea este foarte importantă pentru participanți, mai ales că fiecare copil își dorește să iasă în evidență. Fetele sunt dispuse să cheltuiască de la câteva sute până la mii de lei. Nici băieții nu se lasă mai prejos și  plătesc în jur de 1.000 de lei pentru o ținută cu sacou.

Machiajul și coafura pot ajunge la 500 de lei, dacă absolvenții aleg un pachet special, mai scrie sursa citată anterior. Așadar, dacă stăm să adăugăm toate cele menționate mai sus, cheltuielile pentru festivitățile de absolvire pot începe de la 1.500 de lei și pot ajunge la 5.800 de lei sau chiar mai mult.

Află și: Cu cât va fi plătit pe zi un profesor supraveghetor la BAC și Evaluarea Națională 2024

Ce soluții găsesc copii pentru a reduce cheltuielile

Pentru a mai reduce din cheltuieli, unii dintre copii au găsit diferite soluții. O parte decid să poarte articole vestimentare pe care le dețineau deja. Alți elevi și-au folosit bursele sau alocațiile pentru a nu-și împovăra prea mult părinții.

„Eu n-am rochie, am pantaloni de costum și o cămașă, sacoul îl aveam”, spune Teodora, absolventă de liceu. „Eu personal mi-am plătit foarte multe cheltuieli și din bursă, din alocație”, susține Maria, o altă absolventă a clasei a XII-a.

Citește și: Zi liberă pentru elevi și profesori pe 5 iunie 2024Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button