Lifestyle

Cât costă un suc sau un frappe, la barurile de pe plajele din Mamaia. Prețurile au sărit în aer


Pe măsură ce sezonul estival 2024 a început, comercianții de pe litoral au majorat considerabil prețurile băuturilor. Mai ales pentru cele care se vând pe plajă. Și cum Mamaia este numărul unu între stațiunile de pe litoral, prețurile sunt pe măsură. Iată cât trebuie să plătești pe un frappe sau o bere pe plajă.

Ce prețuri au băuturile pe plajele din Mamaia

Prețurile de pe litoralul românesc, considerate prea mari, sunt așa pentru că sunt turiști care dau banii ceruți. Iar Mamaia este stațiunea cea mai aglomerată în acest început de vară. De aceea, și prețurile sunt cele mai mari aici, în condițiiile în care tarifele la cazare sunt reduse și cu 60% față de cele din plin sezon.

Turiștii au rămas uimiți când au văzut cât trebuie să plătească pentru o bere pe plajă sau pe un frappe. Astfel, o bere la draft Timișoarea costă 8 lei, în timp ce una Ursus are prețul de 10 lei, la fel ca și doza. Dacă vrei să bei un frappe simplu trebuie să scoți din buzunar 20 de lei, iar pentru unul cu înghețată 22 lei. Sucurile de 0.5 litri costă 11 lei.

Prețurile sunt mai mari față de anii trecuți, iar creșterea poate fi atribuită atât inflației, cât și costurilor mai mari de operare pentru barurile și restaurantele de pe litoral.

Cât costă un sejur pe litoralul românesc în 2024

Pe litoral există 51 de hoteluri all inclusive, cu 23.746 de locuri de cazare, în creștere cu 28% față de anul trecut. Pe litoralul românesc sunt acum 4.000 de unități de cazare, din care 387 de hoteluri: opt de cinci stele, 81 de patru, 210 de trei, 73 de două și 15 de o stea, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Preţul mediu al unui sejur pe litoral este de 2.250 de lei, faţă de 1.750 de lei, cât a fost anul trecut, cu o durată medie a sejurului de 4,5 nopţi.

Numărul de hoteluri pe litoral a crescut faţă de 2023, fiind 387 unităţi faţă de 292 în 2023, cu următoarele clasificări: opt hoteluri de 5 stele, 81 de 4 stele, 210 de 3 stele, 73 de 2 stele şi 15 de o stea.

Ce stațiuni de pe litoralul românesc preferă românii

Staţiunile preferate de turiştii români sunt, în ordine: Mamaia şi Mamaia Nord, Eforie Nord, Venus, Neptun-Olimp, Jupiter, Saturn, Cap Aurora, Costineşti, Vama Veche, Eforie Sud, Techirghiol, Mangalia.

În vacanța de 1 mai 2024 și Paște, litoralul românesc a adunat 70.000 de turiști în total, iar cel mai mare grad de ocupare l-a avut satul Vama Veche, din sudul litoralului (90%).Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button