Lifestyle

Canicula pune stăpânire pe România. Vin zile de foc. Anunțul făcut de șefa ANM


Un val de aer tropical va ajunge în România și va aduce temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, mai ales în zonele sudice și vestice. Elena Mateescu, directoarea Agenției Naționale de Meteorologie, a anunțat că urmează zile de foc în țara noastră, cu maxime de 33 de grade Celsius.

Când vine canicula în România

Val de aer tropical în România. Elena Mateescu, directoarea Agenției Naționale de Meteorologie, a anunțat că un val de aer tropical va lovi România. Vor fi temperaturi extrem de ridicate și condiții meteorologice instabile.

România va fi lovită de valul de aer tropical la mijlocul săptămânii viitoare, iar temperaturile maxime ar putea atinge și valori de 40 de grade Celsius, potrivit ANM. Pe lângă zilele fierbinți, nopțile vor fi și ele calde, cu valori între 10 și 19 grade Celsius. Dar nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică. cu averse și fenomene meteorologice extreme.

La acest moment, datele indică o probabilitate foarte mare ca mai ales din a doua parte a săptămânii viitoare și weekendul viitor să contăm pe valori la umbră de 35 de grade, ceea ce înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”, a precizat şefa ANM, potrivit Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea în luna iunie

Prognoza meteo. Săptămâna 03.06.2024 – 10.06.2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord- vest a țării, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Prognoza meteo. Săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice și centrale, cu excepția extremității de vest, de sud și de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Prognoza meteo. Săptămâna 17.06.2024 – 24.06.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cele mai mari valori se vor înregistra în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea de vest a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo. Săptămâna 24.06.2024 – 01.07.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button