Tehnologie

Anunțuri majore despre AI și Siri așteptate la evenimentul WWDC 2024


Apple este pregătită să facă anunțuri mari la WWDC pe 10 iunie. Tehnologia de vârf și inovațiile în inteligență artificială (AI) sunt în centrul atenției, iar comunitatea tehnologică este înfierbântată de așteptările și predicțiile privind evenimentul anual al gigantului tehnologic.

Actualizări majore la sistemele de operare

Analiștii și experții în tehnologie nu se așteaptă la noi hardware-uri, dar au menționat că WWDC va include totuși actualizări majore la sistemele de operare din întregul ecosistem Apple. Se așteaptă ca Apple să prezinte iOS 18, pe care Mark Gurman de la Bloomberg l-a descris ca fiind „considerată intern cea mai mare actualizare din istoria dispozitivului”. Noul sistem de operare este așteptat să devină disponibil în septembrie, noteaza Businessinsider.

În iOS 18, Apple ar putea adăuga asistență AI pentru o serie de aplicații proprii, inclusiv Pages și Keynote, și liste de redare generate automat disponibile pe Apple Music, conform Bloomberg. Este important de menționat că multe dintre caracteristicile AI pe care Apple le va anunța luni vor necesita un iPhone 15 Pro sau o versiune mai nouă.

Redesign-ul ecranului de pornire și integrarea AI

Deși actualizările mici la ecranul de pornire al iPhone-ului au avut loc de-a lungul timpului, se raportează că iOS 18 va face acest aspect mult mai personalizabil. Redesign-ul ar putea face ca modelul tradițional de grilă, specific dispozitivelor Apple, să devină opțional. Utilizatorii vor putea schimba culoarea pictogramelor aplicațiilor și să le aranjeze liber.

Totodată, Siri va primi o revizuire majoră, fiind alimentată de modelele de limbaj mari ale Apple pentru a oferi funcții AI generative, conform Bloomberg. Pentru ani de zile, Siri a fost capabil să efectueze sarcini mici, precum apelarea unui contact sau setarea unui memento la cererea utilizatorului. Noua Siri, alimentată de AI, va fi integrată în aplicațiile Apple și va putea efectua sarcini mai specifice, cum ar fi editarea unei fotografii, organizarea aplicației Notes sau ștergerea unui email.

Deși detaliile despre revizuirea Siri sunt așteptate să fie anunțate săptămâna viitoare, capacitățile sale complete de AI vor fi probabil disponibile în 2025, conform Bloomberg.

Ecranul de pornire al iPhone-ului ar putea arăta complet diferit. Foto de Matt Cardy/Getty Images

Ecranul de pornire al iPhone-ului ar putea arăta complet diferit. (Foto: Matt Cardy/Getty Images)

Parteneriatul cu OpenAI și ChatGPT

Un alt aspect interesant al evenimentului este discuția raportată dintre OpenAI și Apple despre un parteneriat care ar aduce ChatGPT pe iOS. Detaliile sunt așteptate să fie dezvăluite la WWDC, ceea ce ar putea reprezenta o schimbare semnificativă în peisajul asistenților virtuali. Cu recentele evenimente organizate de Microsoft, Google și OpenAI, care și-au prezentat asistenții AI, toate privirile vor fi ațintite asupra keynote-ului Apple din 10 iunie pentru a livra actualizări la fel de inovatoare.

Siri AI - Apple

Siri este așteptată să primească o revizuire majoră. (Foto: Getty Images)

Noutăți în Vision Pro și funcționalități noi

Alte actualizări includ noi software-uri Vision Pro, transcrierea memo-urilor vocale și editarea avansată a fotografiilor, așa cum a raportat Bloomberg. În plus, iOS 18 ar putea introduce asistență AI pentru diverse aplicații proprii Apple, oferind utilizatorilor o experiență mai intuitivă și personalizată.

Generative AI are capacități imense, iar una dintre modalitățile prin care Apple ar putea să le folosească este să facă emoji-urile mai distractive. Gigantul tehnologic lucrează la genAI, care ar permite utilizatorilor iOS 18 să folosească AI pentru a crea emoji-uri pentru situații specifice. Deși nu este la fel de revoluționar ca un asistent virtual AI, este o îmbunătățire interesantă care ar putea îmbunătăți experiența utilizatorilor.

Noutăți în Vision Pro și funcționalități noi

Noutăți în Apple Vision Pro, funcționalități noi și performanță crescută. (Foto: captură YouTube/Apple)

Așteptări și impactul asupra utilizatorilor

Comunitatea tehnologică așteaptă cu nerăbdare să vadă cum aceste inovații vor influența ecosistemul Apple și experiența utilizatorilor. Actualizările majore la sistemele de operare și integrarea profundă a AI în dispozitivele Apple ar putea schimba modul în care utilizatorii interacționează cu tehnologia zilnică.

WWDC 2024 promite să fie un eveniment revoluționar, aducând inovații care vor seta noi standarde în industrie. Rămâne de văzut cum vor răspunde utilizatorii și comunitatea tehnologică la aceste schimbări majore, dar un lucru este sigur: Apple este pe cale să redefinească experiența utilizatorilor cu ajutorul AI și tehnologiilor avansate.



Sursa

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button